Mat, boende och butiker längs Östkustleden

Det finns en mängd butiker, matställen och övernattningsmöjligheter längs leden. Tänk bara på att kolla öppettider i förväg, särskilt utanför sommarsäsongen.

Kräklingbo

Krakas krog

Gourmetrestaurang med övernattningsmöjligheter

Hvitfelder Lamm & Kräftor

I gårdsbutiken kan du köpa gårdens härliga lammskinn, lammkött och kräftor. Samt söta och salta favoriter som isländsk lakrits, oliver, gott knäcke, cider, öl, och vegkorv. Välkommen!

Katthammarsvik

Katthammarsviks rökeri

Restaurang och butik med rökt fisk och andra  delikatesser från havet.

Skolhuset Östergarn

Året-runt-öppet café och restaurang som serverar dagens lunch

Kalkpatronsgården Borgvik

Boende i flera varianter som lägenheter, strandstugor och pensionatsrum.

Östergarns idrottsplats

Vandrarhemsstugor

Tempo Katthammarsvik

Lanthandel som också erbjuder Bankomat

Så nära Östkustleden du kan bo!

Anrika Borgvik vid hamnen i Katthammarsvik har fått ”nya kvastar”. Louise och Daniel Eklund har tagit över driften.  Hos Borgvik kan man bo med självhushåll i stugor, lägenheter eller pensionatsrum. Bad vid stranden, bastu eller cykelhyra är trevliga tillägg till vistelsen och vid gruppbokning kan hel- eller halvpension ordnas.

borgvikgotland.se

Herrvik

Östkustleden passerar rakt igenom fiskeläget och hamnen i Herrvik på Östergarnslandet.

Hamnkrogen

Häng i baren eller avnjut en god måltid med havet som granne.

Herrviks brygga

På Herrviks Brygga, som leden stryker förbi, serveras det nygräddade saffransvåfflor, matvåfflor, mackor, bärpaj, glass och ”glass” till medföljande hundar. Caféet håller till i en gammal fiskebod och serveringen sker huvudsakligen utomhus.

Louise och Göran driver caféet Herrviks brygga.

Sysne

Sysne fiskbutik

Rökeri och fiskbutik i Sysne fiskeläge. Med en fantastisk utsikt över Sandviken kan man fisken avnjutas på plats, vid strandbodarna, nere vid hamnen eller som picknick i gräset.

Sandviken

Gjutjärn 

Restaurang och pub

Östergarn strands camping

Fridfull camping i lugn miljö med tält- och husvagns/husbilsplatser. OBS Från 2024 endast 5 ställplatser för rörlig camping och dessa används endast för drop in.

Ardre/Ljugarn

3,5 km från Östkustleden ligger Ardrebo B&B och kafé. Johan och Anna-Lena har byggt upp och byggt ut verksamheten och är numera ingående i Svenska Turistföreningen. Perfekt läge om man vill vandra norrut på leden mot Torsburgen eller längs havet mot Sjaustru, Danbo, Grynge och vidare.  Det går att låna cykel för att ta sig till leden, eller så kan man bli skjutsad mot en liten avgift.

ardrebo.se

Ljugarn

I Ljugarn finns det en åretrunt-öppen livsmedelsaffär, konditori som är helgöppet stora delar av året, flera sommarrestauranger och boende i olika former som camping, vandrarhem, stugor, rum och hotell.

Läs mer om Ljugarn på ljugarn.se  

Bo i Ljugarn

Äta i Ljugarn

Lau

Kauparve gårdsbutik

Gårdsbutik med grönsaker, potatis, frukt och bär,  alltefter säsong

När

STF Närsholmen Fyr & Logi

Längst söderut på Östkustleden ligger naturreservatet Närsholmen med sin typiska rödvita fyr. Den gamla fyrvaktarbostaden är omgjord till vandrarhem i Svenska Turistföreningens regi. Upp till tio bäddar i tre rum. Kök för självhushåll.

Matbodi

“Matbodi är det lilla Gatuköket med klassisk gatuköksmat som det var förr. Där hela familjen ska ha råd att äta och lämna nöjda, gärna med ett leende”

ICA Närbodi

Personlig butik som välkomnar dig att handla enkelt och snabbt – varje dag.

Närs krog

Restaurang vid När Golfklubb.

Närshamns rökeri

Butik och servering av rökt och färsk fisk

Gangvide

Gangvidefarm erbjuder boende i stugor eller rum samt uppställningsplats på camping med elplats för tält, husbilar och husvagnar, servicebyggnad, sanitet för tömning och färskvatten.

När du vill ha en annan lösning på mat eller under lågsäsong

Bosse Nilsson. Få lyxig mat levererad eller lagad på plats. Se bossesflexfood.se

Mail: kontakt@bossesflexfood.se

Tel: 070 630 15 97


Riina Noodapera: Mat efter säsong och önskemål. Vad sägs om att laga mat över öppen eld eller lära sig mer om fisk, svamplockning eller ogräs som man kan laga något gott av. Se noodapera.com

Mail: riina@noodapera.com

Tel: 070 755 76 30


Emme Lindström: Glose gård och korvtillverkare. Grillar gårdens lammkorv och serverar med potatissallad och coleslaw längst med avtalad plats längst med leden. Ni hittar Glose Gård på Facebook.

Mail: kopparbergsemme@gmail.com

Tel: 076 806 29 06

Tack!